|
ZUS A EMERYTURA |
ZUS A EMERYTURA
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Witam chciałem aby ktoś mi mógł wytłumaczyć pewną sprawę bo moja może głupia głowa tego nie rozumie.Ogólnie posiadam DG i jestem nowym przedsiębiorcą.Chodzi mi o wysoskość emeryturu jak dożyje na stare lata.Czyli od czego jest ona uzależniona.Mój tata był górnikiem na powierzchni i zarabiał 2400 brutto czyli na rękę gdzieś 1800zł.Teraz ma emeryture 2300 zł.i pracował 25 lat.Teraz zakladamy, że ja płącąc obecnie 300 zł zusu(chodzi tylko o sklałdki emerytalne czyli jakieś pare złotych z 300) a potem 800 zł i pracując 25 lat i opłacając ten najniższy zus obliczony na podstawie najniższego zarobku 1260 zł chyba czyli więcej wychodzi tego zusu co górnictwo odprowadzało mojemu tacie to jaką ja będe miał emeryture?.Wiem, że odpowiedz bydzie,że mniejsza ale czemu i tego właśnie nie kapuje?Wiem, że to jest podstawowe zagadnienie ale jestem jeszcze na etapie rozwoju.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "ZUS A EMERYTURA": - Emerytura - Emerytura - pis - emerytura - Etat+DG czu Emerytura+DG? - dotacja a emerytura
• Strona 1 z 1
|
|