|
ZuS-co zrobić jak zakład nie wyda RP-7 bo brak mu dokumentów |
ZuS-co zrobić jak zakład nie wyda RP-7 bo brak mu dokumentów
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Miałam zamiar w tym roku przejść na emeryturę z ustawy tzn.mam 55 lat ponad 30 lat pracy. Dzisiaj dostałam decyzję z ZUS i okazało się że dostanę 50 % moich obecnych dochodów netto. Powód jest taki, że miałam 3 dzieci w odstępach kilkuletnich,a na dodatek pierwsze dziecko urodziłam w wieku 29 lat i za to ZUS mnie "ukarał". Mogłabym jeszcze dodać do przelicznika lata przed urodzeniem dzieci ale dzisiaj dowiedziałam się , że w moim ówczesnym zakładzie pracy uległy zniszczeniu dokumenty z 7 lat.Bez tych dokumentów ZUS nie przeliczy mi na nowo emerytury. Do pracy nie mogę wrócić (jestem obecnie na L-4 po poważnej operacji) ze względu na zły stan zdrowia. Kto mi może doradzić gdzie się zwrócić , czy są jakieś przepisy, na podstawie których mogę się odwołać od tej decyzji. Mój przelicznik z 20 lat w większości wynosi 95% do ponad 100 %, ale jest parę lat np.00, 17 % i to mi zaniżyło średnią do przeliczenia - wyszło 68 %.Może ktoś zna podobną sytuację . Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "ZuS-co zrobić jak zakład nie wyda RP-7 bo brak mu dokumentów": - Problem, brak dokumentów samochodu. - Jest zakład ale brak pomysłu... - 10 ha ziemi, 30000 zł... i brak pomysłu co z tym zrobić - Pomysł jest, brak funduszy - co zrobić ? - www.BANKPOJAZDOW.PL - pomysł jest, brak kapitału, co zrobić?
• Strona 1 z 1
|
|