|
Zus wysyła do sanatorium |
Zus wysyła do sanatorium
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ ZUS - Zakład Ubezpieczeń Społecznych
Autor
Wiadomość
Witam, potrzebuję rady. Ostatnio byłam na komisji lekarskiej w zus-ie ponieważ od 6 mcy jestem na L4 i przedłużyli mi świadczenia na kolejne 3 mce z tym że lekarz powiedział że otrzymam pocztą skierowanie na rehabilitację. Moje pytanie brzmi: ponieważ z przyczyn rodzinnych nie mogę wyjechać do sanatorium to czy mogę nie stawić się na rehabilitację?? jakie są tego konsekwencje?? czy zabiorą mi zasiłek i jeśli tak to czy tylko take konsekwencje mogą być?? No i ostatnie pyt. jak można się wymigać od sanatorium?? Proszę o szybką odpowiedz, sprawa jest pilna
Jeśli jest skierowanie na rehabilitację nastąpiło w ramach prewencji rentowej to odmowa tego skutkuje cofnięciem L4 i zabraniem zasiłku. Jeśli jest to zwykłe skierowanie od lekarza z zusu to powinien móc Pan/Pani odmówić, ale nie mam pewności. Swoją drogą szkoda, że nie powiedział Pan o tym na spotkaniu z lekarzem, może można było się umówić nie na wyjazd do sanatorium ale np. na leczenie dojazdowe(zabiegi, itp)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zus wysyła do sanatorium": - SANATORIUM - handel kiczem w sanatorium - sanatorium a wczesniejsza emerytura nauczycielska
• Strona 1 z 1
|
|