|
Żwirownia - strona 4 |
Żwirownia
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Może dil z cementownią?
Cementownia juz bierze.
pozdrawiam i czekam na inne propozycje
Niektóre kąpieliska przy jeziorach i stawach same tworzą piaszczyste plaże - naturalne, błotniste nie są tak atrakcyjne. Piasek skądś dowożą.
Witam
Jestem uprawnionym mierniczym górniczym. Pracuję od 5 lat w firmie posiadającej 12 żwirowni,(pn-wsch Polska) więc posiadam dosyć dużą wiedzę na ten temat i kontakty. Jeśli ktoś jest zainteresowany, jestem otwarty na współpracę, 502 89 35 23
rozpoznac zwir, jakosc - teoretycznie koncesja na poszukiwanie i rozpoznawanie kopalin, nastepnie geolog i odwierty geologiczne, dokumentacja złoża wystepowanie - występowanie żwiru zalezy od budowy górotworu itd charakterystyczne miejsca - powiedzmy że po ukształtowaniu terenu możemy coś powiedzieć o możliwości występowania , np raczej w pagórkach niż nieckach terenowych..
nieaktualne
witam
czytajac te posty powyżej mam wrazenie ze do powaznego biznesu chcą się zabrać ludzie tzw "chłopek-roztropek" prosze pamietać ze prowadzenie żwirowni jest dokladnie takim samym przedsięwzięciem jak prowadzenie kopalni węgla kamiennego czy brunatnego wymaga koncesji, zatrudnienia fachowców, podlega nadzorowi górniczemu i geologicznemu, sporzadza sie dokumentację wstępną, bieżącą itd prosze pamiętac ze każdy papierek to kwestia kilku tys zl do tego dochodzi zus, urząd skarbowy, urząd gminy, panstwowa inpekcja pracy, straż wodna, straz pozarna, służby geologiczne itd zanim się dostanie koncesję trzeba juz mieć udokumentowane złoże to znaczy porobione odwierty na podstawie tego ma sie rozeznanie o zasobności zloża a to jest wazne bo od tego zalezy dlugosc koncesji jak i ilośc jaka mozna wydobyc Dla zainteresowanych kazde zloze jest rejestrowane i wprowadzane w komputerowy system ewidencji ps SPRZEDAM ŻWIROWNIE 14 ha z kpl dokumentacji, koncesja wazna do 2017 roku wiecej szczegółów www sprzedam-zwirownie.kolobrzeg pl www sprzedam-zwirownie pl
witam wszystkich urzytkowników cz ktoś może odpowiedzieć czy ładowarka ł34 huta stalowa wola nadaje się do kopania żwiru ze ściany do lustra wody czy ten spszęt jest wystarczająco mocny czy podoła temu zadaniu.Z góry dziękuje
.witam.wlasnie dostalem koncesje na wudobycie zwiru na powierzchni 2 ha. i nie wiem co dalej.wudobywac ,sprzedac dzialke, co bedzie bardziej oplacalne.moze wa ktos jakies pomysly?
dostalem wlasnie koncesje na wydobycie zwiru.co dalej?
Wydobywaj ;)
to to i ja wiem.dzieki
Dalej pytaj się na forum...
W życiu też podejmujesz pewne czynności i potem pytasz się na forach co robić dalej?
im wiecej informarcji zgromadze tym lepiej dla mnie .
Na twoim miejscu kupił bym na początek jakąś Tatre <koszt ok 30tys zł> i zaczął "budować" biznes!:) Znajomi mają żwirownie oraz transport i całkiem nieźle na tym wychodzą, uwierz mi - "całkiem" nieźle. Zyski liczą z 4 zerami > x0 000zł zależy od miesiąca;) Co prawda jeżdżą na 2 samochody + jeden zapasowy jak jest więcej roboty. Na prawde jest to bardzo dobry interes !
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Żwirownia - strona 4": - Z lasu ŻWIROWNIA??? - Żwirownia za PÓŁ CENY - Żwirownia. I produkty - Żwirownia o pow 3 hektara - Wielkopolska Zbarzewo - zwirownia - duze poklady zwiru
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|