|
żwirownia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy ktoś wie jak założyć żwirownię min. jak znaleźć działkę ze złożem
odnosnie wyszukania dzialki to przegladasz ogloszenia,przed zakupem robisz badania geologiczne (panowie z wiertniczka robia kilka odwiertow w roznych miejscach dzialki) i stwierdzaja co i w jakiej ilosci zalega pod ziemia,jesli teren sie nadaje i go kupujesz to wtedy zaczyna sie zabawa cyzli:
uprawnienia gornicze,operat wodnoprawny w przypadku wody i wykopow ponad 30m ppt,pozwolenia na wydobywanie zloza,podatki etc, zakup maszyn na rozlupywanie na frakcje urobku typu kamienie,koparki czy jak to sie tam nazywa i samochody.Razem duzo wiecej pieniedzy i zachodu niz niektorym sie to snilo. to tak w skrocie myslowym wszystko Powodzenia
Jestem kierownikiem kopalni (mam odpowiednie uprawnienie górnicze), bez którego nie może funkcjonować żadna kopalnia. W razie potrzeby służę pomocą.
witam mam 8h ziemi w kuj-pom niedaleko rypina dodam ze były robione odwierty żwiru nawiąże współprace z osobą posiadającą sprzęt do wydobycia i transportu tel605137117
Interesują mnie ogolnie zloza eksploatacyjne polski.Zaznaczam , ze nie mam zadnego pojecia na ten temat i dlatego prosil bym o podanie lub wskazanie lektury,adresow stron internetowych i waszych opini na temat:
1.Jak zaczac wprowadzenie do tej dziedziny. 2.Cos na temat badan i odwiertow, weryfikacji potencjalnych zloz mam przeczucie , ze w moich okolicach jest gaz lub ropa... od czego zaczac aby to sprawdzic i jakie sa koszta tego. przepraszam , ze w tym watku ale zauwazylem wypowiedzi ekspertow i licze na informacje. pzdr.
Chłopie chcisz kupic teren pod żwirownie a na końcu stwierdzasz że masz przeczucie ze w twoim terenie jest gaz lub ropa????? O czym ty mówisz i o czym myślisz. Mieszkasz w polsce nie w arabii saudyjskiej. Tam masz działkę złoże ropy budujesz szyb i kasa leje się strumieniem. W polsce znajdziesz rope czy gaz to sie dowiesz o tym że to Panstwowe dobro i zostaniesz wysiedlony z działki. Nie wierzysz??? dam ci nr tel do goscia który to przerabiał w kaczolandzie mozesz wydobywac piach żwir etc ropa i gaz jest nie twoja nawet jak ją znajdziesz w swoim ogródku pod kapustą.
Pozdrowka
nieaktualne
witam wszystkich urzytkowników cz ktoś może odpowiedzieć czy ładowarka ł34 huta stalowa wola nadaje się do kopania żwiru ze ściany do lustra wody czy ten spszęt jest wystarczająco mocny czy podoła temu zadaniu.Z góry dziękuje
|
|