|
Zwrot vat-u w ramach projektu PO KL |
Zwrot vat-u w ramach projektu PO KL
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Moja firma dostała dofinansowanie w ramach projekty PO KL na przeprowadzenie badań. We wniosku napisaliśmy, że będziemy mogli odzyskać VAT, co spowodowało że Vat jest wydatkiem niekwalifikowanym w ramach projektu i jest ponoszony z pieniędzy firmowych. Pojawił się jednak problem czy w tym przypadku faktycznie możemy sobie odliczyć Vat czy też nie? Dzwoniłam już do kilku US ale nikt nie jest mi wstanie udzielić odpowiedzi. Może ktoś z Was będzie wstanie mi pomóc w tej kwestii:)
A niby dlaczego nie można by było odliczyć ???
Zakup jak zakup....
Powiem szczerze ze gdy ja rozmawiałam ze swoja ksiegową na temat dotacji to tez cos wspominała, że tam VAtu sie nie odlicza. Co prawda nie zglębialam tego tematu dokładnie, bo okazało się, że na moje plany dotacji bym nie dostała, ale cos jest na rzeczy. Moze idz osobiscie do US, w cztery oczy trudniej olać osobę niz przez telefon.
A co pomoże wyjście do US...?
W większości wypadków "pani Zuzia" z US, wie nawet mniej niż twoja księgowa... :))
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zwrot vat-u w ramach projektu PO KL": - koszt wynagrodzenia a zwrot w ramach prac interwencyjnych - Projekt w ramach Dz. 2,5 EFS - Biznesplan w ramach dotacji - Jakie mam szanse na dofinansowanie w ramach 2.5 - Dotacja z UE w ramach planu rozwoju wsi
• Strona 1 z 1
|
|