|
Zy można zasadzić Borówkę amerykańską w szklarniach |
Zy można zasadzić Borówkę amerykańską w szklarniach
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam proszę o pomoc czy wie ktoś może Czy można zasadzić Borówkę amerykańską w szklarniach ! Pracuje teraz przy zbiorach borówki wiem jakie najlepsze są odmiany i jaki jest na tym biznes ! Chciał bym zainwestować właśnie w Borówki Am. Ciekawi mnie tylko czy dobrym pomysłem było by posadzenie ich w szklarni ! Na pewno plusem była by wtedy ochrona przed gradobiciem czy silnym wiatrem ale czy tylko tyle ? Czy są może minusy ? Bardzo proszę o odpowiedz pozdrawiam
Ciekawy pomysł. Tylko jak wpłynie koszt szklarni na opłacalność tego biznesu.
Witaj W pierwszym roku aby zmniejszyć koszty inwestycji nie trzeba by było robić szklarni ! ale po 2 3 latach można by było pomyśleć nad czymś takim masz pewność ze nie zniszczy ci nic plonów ! Potrzebne by było oczywiście odpowiednie nawodnienie szklarni ponieważ borówka lubi wilgotny teren ! Inwestycja na 1 h ! osiatkowania bądź ofoliowania plantacji to ok 5 % Spodziewanych przyszłych zysków !! Tylko nie wiem jak borówka zachowa się w takiej sytuacji !
szukaj odp na forach ogrodniczych itp
a nie wie ktoś jak jest z dotacjami właśnie na ten biznes ??
Widzę, że dobrze myślisz.
Niezły pomysł. Uprawiaj ją jeszcze jak najbardziej ekologicznie, to wbijesz się w panującą modę EKO jedzenia, a na to może jeszcze łatwiej będzie dostać jakieś dofinansowanie.
Witam i dziękuje za odpowiedzi !
Oczywiście chciał bym produkować jak najbardziej ekologicznie ! Proszę mi napisać o jakie dotacje będę mógł się starać i w jakiej wysokości ?
Zainteresuj sie tez borowka syberyjska. Przezywa zimy do - 40 C, rocznie krzak daje ok 4-5kg owocow :). A w szklarni to rosnie jak szalona.
A ty zastanów się po co jesteś na tym Forum !
Proszę o odpowiedzi ludzi inteligentnych nie kretynów pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Zy można zasadzić Borówkę amerykańską w szklarniach": - Krowa amerykańska - Borówka Amerykańska - Borówka amerykańska Hodowla - amerykańska umowa kupna sprzedazy poszukuje - AMERYKANSKA ODZIEZ WOJSKOWA- NISZA RYNKOWA
• Strona 1 z 1
|
|