|
Żyć z pisania - jak zostać pisarzem |
Żyć z pisania - jak zostać pisarzem
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
To nie, tamto nie a to ? tez nie a bo to bo tamto chyba najlepiej ruszyc glowa napisac jakas powiesc albo super wiersze znalezc wydawce i zyc z pisania po prostu zostac pisarzem albo cos podobnego i zarabiac na wlasnym umysle bo widze ze inaczej sie widze nie da nie ma dzisiaj zlotego pomyslu na dobry dochodowy biznes to juz nie te czasy !!!
Biznesow jest duzo, ale to zalezy od czlowieka i jego odwagi i umiejetnosci pogodzenia sie z ryzykiem. Tez bym chcial otworzyc wlasna firme, ale nie wiem z czym. W kolo ludzie otwieraja kolejne sklepy z ciuchami, i tworzy sie coraz wieksza konkurencja, a jednak wszyscy sie utrzymuja no prawie wszyscy. Moze lepiej by bylo majac troche gotowki korzystac z umyslu innych ludzi i na tym robic pieniadze. W koncu nie kazdy moze miec wlasna dzialalnosc bo w polsce byloby okolo 30 mln takich dzialalnosci. A moze troche popracowac dla kogos a z czasem zdobedzie sie doswiadczenie i bedzie mozna otworzyc swoj biznes w podobnym kierunku.
Czas pokarze.
no chyba inaczej nie mozna do tego podejsc jak pracowac u kogos, poznac branze, specyfike pracy, zdobyc doswiadczenie i wtedy same pomysly przychodza... nagle zaczynac rozumiec, ze to co robisz w danej chwili dla kogos moglbys robic dla siebie... u mnie w firmie 1 osoba odeszla na swoje, druga juz prowadzi biznes, ale jeszcze nie odeszla od nas, ja jestem w trakcie przygotowywania sie do otwarcia dzialalnosci i konczenia biznesplanu... wszystko przyszlo samo po 5 latach pracy dla kogos ( dzial sprzedazy, teraz marketing) i zdobywania doswiadczen, kontaktow, itp... Mam 25 lat i mysle, ze dojrzalem juz do stworzenia czegos dla siebie... nic na sile..
tomba, zagadzam się z Twoim podejściem.
Dogłębne poznanie biznesu to jest najpewniejszy sposób na utrzymanie się na rynku. Ja zaczynałem co prawda od działalności, ale opcję ze ściągnięciem pomysłu na biznes od pracodawcy też mam zaliczoną. Podstawa to zatrudnić sie w niewielkiej firmie, gdzie układy między pracownikami są niesformalizowane i wszystko się wie o całej działalności firmy. Opcja zatrudniania fachowców i za ich pomocą zakładanie firmy, gdy samemu nie ma się pojęcia o danym biznesie jakoś do mnie nie przemawia. Może mało ufny jestem ;-) lesion, jesli uważasz, że napisanie dobrze sprzedającej się powieści, czy poruszającej poezji to ta łatwiejsza droga w biznesie, to ja wymiękam. A by dobrze zarabiać tylko na swojej głowie, to trzeba mieć konkretny zawód: np. prawnik, architekt, lekarz, czyli za młodu mocno przyłożyć się do nauki :-)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Żyć z pisania - jak zostać pisarzem": - SZTUKA PISANIA BIZNESPLANÓW - Osoba do pisania horoskopów pszukiwana - poszukuję osób do pisania tekstów - Gdzie znaleźć podstawy pisania reklam - Zatrudnię kilka osób do pisania artykułów SEO
• Strona 1 z 1
|
|