LB napisał(a):misiu001 napisał(a): Poza tym biznes jest jak twórczość liczy się kreatywność, innowacyjność.
LB
dokładnie:)
|
Życie z procentów? - strona 2 |
Życie z procentów?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
dokładnie:)
Nie wyobrazam sobie czlowieka zaczynajacego od zera, konczacego na kwocie z 6 zerami zyjacego z procentow. Dla ludzi, ktorzy zarobili swoj pierwszy milion- takie zycie nie mialoby sensu. Pozostali po prostu nie zarobili i nie zarobia :D
Siedmiodniowa lokata przy oprocentowaniu 2% (nominalnie rocznie) daje w ciągu siedmiu dni oprocentowanie w wysokości: 2%x7/365=0,0383%=0,000383 Żeby odsetek uzbierało się na piwo nawet najtańsze z promocji w supermarkecie, trzebaby wpłacić na siedem dni parę tysięcy PLN.
Witam.
Jezeli chodzi o zycie z proecentow to sadze ze takie zycie musi byc strasznie nudne chyba ze traktujesz to jako zabezpieczenie a oprocz tego zorkecasz jeszcze jakis biznes. To o wiele lepiej brzmi. Uwazam, ze najlepszym rozwiazaniem jest zdobyc wyksztalcenie i pojechac na 3-5 lat za granice i tam pracowac w zawodzie a nie tak jak niektorzy robia zamiast na stduai to do GB... Po studiach informatycznych w Polsce mozesz zarabiac ok 10 000 miesiecznie. Tylko trzeba miec prawidze umiejtenosic a nie na papierze :) Jezeli chodzi o o fundusz inwestycyjny to ja polecam: DWS Top-25 Małych Spółek Nie jest najlepszy ale ja na nim zarobilem juz ponad 80%. Wlasnie skonczylem liceum, rozkrecam skelp internetowy i ide na studia. Wzialem kredyt z mbanku na rok 15%, calosc wlozylem w fundusze inwestycyjne, kredyt juz spalcilem i za darmo mam ok 60% kwoty pozyczonej :P
Bardzo dobrze, że rozwija się młody biznes. Co do tej kwoty zysku z funduszu inwestycyjnego to tak nie do końca za darmo, bo ryzyko jest zawsze. :-) Ale jak widać, często ryzyko się opłaca. Pozdrawiam, LB --- Łukasz Bazarewicz
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|