Witam serdecznie
Jest to nasz pierwszy wniosek o dofinansowanie szkolenia, więc mam kilka pytań na które może mi pomożecie odpowiedzieć.
1. Chodzi o działanie 8.1.1 POKL - czy na szkolenie może być sfinansowane w 100% z dotacji czy jest wymagany udział własny
2. Czy w szkoleniu może uczestniczyć więcej niż jeden trener
3. Jak szacować wynagrodzenie trenera - za liczbę godzin w szkoleniu, czy może w inny sposób
4. Jeżeli wynagrodzenie trenera jest zależne od ilości godzin to jaka mniej więcej jest cena 1 godziny (szkolenie dotyczy branży spożywczej, dokładniej procedur HAACCP, oczywiście trener ma uprawnienia do przeprowadzania tego typu szkoleń)
5. Jaki jest namacalny zysk dla firmy szkoleniowej. Jaki jest podział zysków. Wiadomo koszty obsługi cateringowej, koszty materiałów szkoleniowych, koszty promocji, koszty koordynatora projektu, obsługi księgowej, obsługi biurowej są zyski dla osób uczestniczących w projekcie.
Czy dobrze myślę że koszt 1 godziny szkolenia ustalam na poziomie X i jest to cena za jaką FIRMA przeprowadzi szkolenie i nie ważne jest jaką cenę zapłacę trenerowi.
6. Jakie średnie wynagrodzenie koordynatora projekty
Wiem że pytanie dla niektórych będą proste i prozaiczne, ale każdy jakoś zaczynał.
Z góry dzięki za pomoc
Pozdrawiam
Marek