|
Żywiec z kapslem Warki |
Żywiec z kapslem Warki
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Po godzinach
‹ Nawijanie makaronu na uszy
Autor
Wiadomość
Kupiłem w sklepie butelkę "piwa" Żywiec zamkniętego kapslem Warki.Po korespondencji z ŻYWIEC S.A .jestem pewny, że Firma dała ciała.Mam to na piśmie.Oczywiście mam oryginalnie zamknięta butelkę, co Żywiec potwierdził.Jednak Firma Żywiec nie przejawia chęci wyjść z twarzą z tej sprawy. (oczywiscie chodzi o grosz) .Co radzicie jak dalej dzialc..
Otwórz butelkę. Jeśli nie masz otwieracza wystarczy, że dysponujesz banknotem 10 złotowym. Złóż go na pół i zwiń w rulonik, następnie złóż ponownie. Brawo! Właśnie skonstruowałeś swój pierwszy otwieracz do piwa! Umieść końcówkę banknotu pod kapslem trzymając go kciukiem i palcem wskazującym. Drugą dłoń owiń wokół szyjki butelki. Zbudujesz dzięki temu dźwignię. Wystarczy teraz użyć niewielkiej, jednak gwałtownej siły, aby podważyć kapsel. Banknot to wersja zdecydowanie „na bogato”, wiadomo przecież, że można zastąpić go zwykłą kartką papieru, czy jeszcze lepiej gazetą. Po tej czynności obróć butelkę w pionie o 180 stopni. Zadbaj o to aby pod wylewającą się cieczą piwopodobą znajdowała się jakaś chłonna powierzchnia (dla mieszkających w bloku - jak nie chce Ci się iść do klopa/zlewu idź do najbliższego balkonu/okna). Gdy butelka będzie już pusta zabierz ją do sklepu (koniecznie z paragonem stwierdzającym opłacenie kaucji!!) i oddaj. W wersji dla ambitnych paragon nie będzie potrzebny. Będąc w sklepie weź butelkę napełnioną piwem z Tyskich Browarów Książęcych - TYSKIE. Wróć do domu i powtarzaj wykonane czynności do momentu zaciągnięciem się zapachem z pojemnika z napojem alkoholowym. Następnie upewnij się, że pod otwartym otworem butelki znajdzie się kufel (lub w wersji dla spragnionych - otwarte usta).
Smacznego. Oba kapsle wyrzuć do pojemnika ze śmieciami. Czynność powtarzać do osiągnięcia stanu upojenia alkoholowego :)
Zgadzam się z syksyk...to najlepsze rozwiązanie owego problemu...Sama nie wymyśliłabym nic lepszego :D :P
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Żywiec z kapslem Warki": - inwestycja w akcje Żywiec - tyskie czy żywiec z kim podpisać kontrakt ?
• Strona 1 z 1
|
|